Hoe word ik een SEO-nerd?

Je hebt een mooie website gevuld met al je producten. Alles lijkt te kloppen, maar toch blijft het aantal bezoekers beangstigend laag. Weet de buitenwereld, buiten je supporterde collega’s die elke dag even op je website kijken, wel dat je bestaat? Grote kans van niet. Maar het goede nieuws is dat je dit zelf al een stuk kan verbeteren door een echte SEO-nerd te worden. Benieuwd wat SEO is en hoe je de beginselen kan leren? Ik vertel graag de eerste punten waar wij bij Newmore op letten. Zo kan jij hier in de toekomst van profiteren. Want als ik het kan, kan jij het ook.

Praat je chinees?

De eerste keer dat iemand, lang geleden, tegen mij begon over SEO was ik er heilig van overtuigd dat het iets Chinees was. Toen ze het aan de hand van begrippen zoals ALT-teksten en zoekwoorden gingen uitleggen werd het er niet heel veel beter op. Je hoeft je er dus niet heel erg voor te schamen als jij hetzelfde dacht.  Maar toen ik mij wat meer ging verdiepen in de SEO (search engine optimization) ging er een hele nieuwe wereld voor mij open. Het komt er eigenlijk op neer dat er door middel van het op de juiste manier schrijven van teksten en het plaatsen van foto’s er een betere google-vindbaarheid voor je website gecreëerd wordt.

Doelgericht

Voor je gaat beginnen met het schrijven van een tekst moet je bepalen wie je doelgroep is. Bij Newmore passen wij ons taalgebruik altijd hierop aan. Vervolgens bepaal je wat het doel van je websites. Als je deze twee dingen concreet hebt is het ook een stuk makkelijker om zoekwoorden te vinden. Zoekwoorden zijn één van de belangrijke SEO-sleutels voor je tekst. Het zijn de woorden die gebruikt worden als iemand iets opzoekt via Google. Beperk jezelf tot het gebruik van 3 tot 4 unieke zoekwoorden en verwerk deze subtiel in je teksten. Gebruik je de zoekwoorden te veel dan zal Google je een lagere ranking geven. Forceer het gebruik hierom niet.

Too much information

Hoe moeilijk het soms ook kan zijn, zorg dat je teksten niet te lang zijn. Langdradige teksten zijn vaak vol met lege en overbodige informatie. Buiten dat Google daar niet van houdt, houden je lezers hier ook niet van. Je teksten moeten gewoon duidelijk en overzichtelijk zijn. Want eerlijk is eerlijk de internetters van tegenwoordig zijn liever lui dan moe. Gebruik maken van een opsomming is een makkelijke en overzichtelijke manier om je teksten kort en duidelijk te houden. Daarnaast, hoe langer bezoekers op je website blijven hoe beter Google de website rankt. Google gaat er namelijk vanuit dat als bezoekers langer op je website blijven dat de content die je aanbiedt interessant is, dus ziet Google je als een interessante website. Zorg er dus voor dat je bezoeker doormiddel van bijvoorbeeld door linkjes naar andere pagina’s, langer op je site blijft.

Service van Newmore

Als wij bij Newmore een nieuwe website bij onze klanten afleveren, zorgen wij altijd dat deze voldoet aan de SEO-norm. Het is echter niet zo dat je nu rustig achterover kan leunen. Doordat de regels voor een goede vindbaarheid door Google continu veranderen is het belangrijk dat er regelmatig gecontroleerd wordt of de website up-to-date is. Mochten onze klanten het willen, dan monitoren wij hun nieuwe websites zodat deze altijd aan de juiste SEO-norm voldoen.

Pas je bovenstaande tips toe in je teksten dan ben je al goed onderweg. Het is net zoals leren praten, het leren van de SEO-taal heeft gewoon even wat tijd nodig. Maar oefening baart kunst en op een dag spreek je de taal vloeiend!