Vergroot je netwerk met LinkedIn

We leven tegenwoordig in een tijd waar Social Media eigenlijk niet meer weggedacht kan worden. Ook in het bedrijfsleven is Social Media steeds van groter belang. Het opbouwen van een groter klantennetwerk wordt ons steeds makkelijker gemaakt. Via Facebook, Instagram en Twitter zijn enorm veel bedrijven actief. Maar wat wij bij Newmore zien is dat LinkedIn ook steeds belangrijker aan het worden is. Het platform is perfect om een groot netwerk op te bouwen. Een goed profiel is hierom dan ook belangrijk. Ben je benieuwd hoe jij je LinkedInprofiel kan upgraden? Maak dan gebruik van onze tips in deze blogs.


Deel wat je doet

Waar Facebook meer bedoeld is voor het delen van persoonlijke vakantiefoto’s is LinkedIn een zakelijker platform. Het is hierom belangrijk dat de berichten die jij op jouw profiel of bedrijfspagina plaatst daadwerkelijk iets toevoegen voor je volgers. Blijf ze op de hoogte houden van je werk. Jouw profiel moet eigenlijk een virtueel CV worden. Iedereen die op jouw profiel kijkt moet kunnen zien wat jij op zakelijk gebied allemaal uitvoert. Stel je bent opzoek naar een nieuwe baan, dan kan een bedrijf jou heel makkelijk benaderen als zij zien dat jij aan de eisen voldoet en opzoekt bent naar een nieuwe baan.

Blijf up-to-date

Niet alleen op persoonlijke profielen is het up-to-date houden belangrijk. Ook voor de bedrijfsprofielen is het belangrijk om je volgers op de hoogte te houden van wat er allemaal binnen je bedrijf gebeurt. Vaak vinden mensen dit ook nog eens erg leuk om te weten. Als je regelmatig leuke of exclusieve content plaatst wordt het voor je mede Linkedinners interessant om je pagina te volgen. Bij Newmore plaatsen wij bijvoorbeeld regelmatig een blog en de laatste nieuwtjes over ons werk. Een handige truc is om je medewerkers de geplaatste content te laten delen. Zo krijgt je bericht automatisch een groter bereik en hebben je medewerkers een actief profiel. Een win-winsituatie dus. Maar ook je netwerk up-to-date houden is belangrijk. Door mensen na een gesprek aan je LinkedIn profiel toe te voegen bouw je een steeds groter netwerk op. Hoe groter je netwerk, hoe meer bereik je berichten krijgen.

#gebruik

Om je berichten nog meer bereik te geven kan het gebruik van hashtags helpen. Waar het bij Facebook berichten juist wordt afgeraden, heeft het bij LinkedIn juist een positief effect. Dit komt omdat het bij LinkedIn mogelijk is om bepaalde hashtags te volgen. Omdat Newmore actief in de marketing is plaatsen wij bij onze berichten hashtags die relevant zijn voor onze doelgroep. Zij krijgen dan doordat zij deze hashtags volgen sneller onze leuke berichten te zien. Op deze manier krijgen je berichten een groter bereik dan dat je jouw berichten zonder hashtags zou posten.

Wil je nog beter op de hoogte blijven van wat er allemaal gebeurt bij Newmore en makkelijk handige tips ontvangen? Volg ons dan vanaf nu ook via LinkedIn!