De resultaten van dit onderzoek wil niemand missen

De reden dat jij dit bericht aan het lezen bent is waarschijnlijk omdat het een bepaalde interesse heeft opgewekt. Of een bericht aanslaat en een groot bereik haalt hangt van meerdere aspecten af. Om dit beter in beeld te krijgen hebben wij bij Newmore een tijdje onze eigen berichten geanalyseerd. Uit deze resultaten kregen wij verrassende inzichten over de interesse van onze volgers. Omdat wij denken dat dit ook voor veel andere bedrijven nuttig kan zijn, is aan mij de eer om dat in deze blog te gaan vertellen. Geloof mij dit is informatie die jij niet wilt missen.

Eindeloos scrollen

Net zoals veel mede Social Media gebruikers, kan ik eindeloos door mijn tijdlijn heen scrollen. Tijdens het scrollen kom ik dan ook enorm veel verschillende berichten tegen. Het zijn er echter maar een paar die ik daadwerkelijk echt bekijk of lees. Het zijn vooral de berichten die een spannend of grappig verhaal over iemand beloven te vertellen, waar ik op klik. Als lezer wil je tijdens het lezen van het bericht dat je jezelf erin kan herkennen, of ergens echt een bepaalde emotie bij kan voelen. Wanneer ik vaak van hetzelfde bedrijf leuke posts tegen kom, dan besluit ik soms in een goede bui om de pagina te gaan volgen. Iets dat precies hetgeen is dat het bedrijf wil bereiken.

Avonturen

Dat ik niet de enige ben die graag spannende verhalen leest, bleek ook uit de resultaten van Newmore. Uit onze wekelijkse blogs konden wij zien dat onze volgers het veel interessanter vinden om persoonlijke verhalen en ervaringen te lezen dan de informatieve blogs. Buiten dat het voor de lezers leuk is om deze verhalen te lezen, is het ook goed om als bedrijf transparant te zijn naar je volgers en klanten. Laat zien wie de gezichten achter het bedrijf zijn, maar ook wat er achter de schermen gebeurt. Op deze manier krijgen je klanten en volgers sneller een vertrouwd gevoel bij het bedrijf. Om dit gevoel vast te houden, is het belangrijk om regelmatig dit soort content te plaatsten. Als Social Media gebruikers eenmaal doorhebben dat er via jouw bedrijf regelmatig iets interessant voorbij komt is de kans groot dat zij uiteindelijk de pagina gaan volgen.


Social media abonnementen

Het hoeft natuurlijk niet nodig te zijn om altijd zelf na te denken over het plaatsen van een pakkende post. Via Newmore is het bijvoorbeeld mogelijk om een Social Media abonnement af te sluiten. Wij zorgen er dan voor dat de Social Media kanalen altijd voorzien zijn van het laatste nieuws. Maar ook tijdens bijvoorbeeld de feestdagen zorgen wij voor het ontwikkelen en plaatsen van leuke berichten, want dit zijn dagen dat er veel mensen bereikt kunnen worden. Een Social Media abonnement scheelt een bedrijf veel tijd en is voor ons leuk om te doen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een Social Media abonnement? Lees er hier meer over of neem contact met ons op!