Dit is de kracht van kleur!

De eerste indruk is een moment dat je maar één keer goed kan doen. Dit is niet alleen het geval als je bijvoorbeeld iemand voor het eerst ontmoet, maar ook bij het bezoeken van een website of het lezen van een brochure. Ook al heb je een heel fijn bedrijf, als de genoemde voorbeelden een ander beeld oproepen door bijvoorbeeld niet kloppende kleuren, dan bestaat er de kans dat bezoekers of lezers onbewust een negatief gevoel bij het bedrijf krijgen. Kortom het hebben van een passende en uitnodigende huisstijl is van groot belang voor een bedrijf. In deze blog ga ik vertellen wat de invloed is van het juiste gebruik van kleuren bij het ontwikkelen van een huisstijl. Een onmisbaar element dat zeker niet onderschat mag worden!

Goed gevoel

Het kiezen van de juiste kleuren begint natuurlijk al veel eerder dan bij het ontwerpen van een website. Tenminste, als de website aan de hand van de huisstijl wordt ontworpen. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om alles in je eigen favoriete kleur te ontwerpen, maar het gevolg hiervan is dat buitenstaanders een verkeerde indruk van het bedrijf kunnen krijgen. Wanneer ik opzoek zou zijn naar een milieubewust bedrijf ga ik er bijna vanuit dat ik op een website ga belanden met veel lichte en natuurlijke kleuren. Als ik dan op een site beland die heel donker is zou ik daar waarschijnlijk niet een positief ‘save the world’ gevoel bij krijgen, iets dat eigenlijk wel de bedoeling zou moeten zijn.

Passende huisstijl

Gelukkig accepteren de meeste mensen dat iedereen zijn of haar eigen talent heeft en laten zij het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl dan ook over aan echte professionals. Zo krijgen wij bij Newmore regelmatig de aanvraag van bedrijven voor het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl. Buiten dat wij eerst goed bekijken wat het beste bij het bedrijf van de klant past qua uitstraling en aantrekkelijkheid, kijken wij ook naar wat eventuele concurrenten voor een huisstijl hebben. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat potentiële klanten verschillende bedrijven door elkaar gaan halen. Elk bedrijf is uniek en zo ook de huisstijl.

 

Buiten het ontwikkelen van een huisstijl is er nog veel meer mogelijk bij Newmore. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op of bekijk het in ons portfolio!