Onder vier ogen met Liz

Zij kan de mooiste creaties maken en regelmatig zie je haar werk dan ook via onze website en Social Media voorbijkomen. Wij hebben het natuurlijk over onze 25-jarige Grafisch Ontwerper Liz van de Vorstenbosch. Om een goed beeld te krijgen wie er allemaal werkzaam zijn bij Newmore, heeft Sophie voor de blog van deze week Liz geïnterviewd om zo meer te weten te komen over wie zij is. Buiten dat Liz gaat vertellen over het gave verhaal hoe zij bij Newmore terecht is gekomen en wat haar ten opzichte van andere Grafisch Ontwerpers onderscheidend maakt, vertelt zij ook wat haar stiekem heel erg fascineert.

Strenge selectie

Het was ongeveer twee jaar geleden dat ik via internet de vacature van Newmore voor een Grafisch Ontwerper voorbij zag komen. Zelf ben ik afgestudeerd in Mediavormgeving en werkzaam als Grafisch Ontwerper bij een andere werkgever. Het bedrijf Newmore en de functie in de vacature spraken mij gelijk aan, daarom besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en een sollicitatiebrief te sturen. Dat ik niet de enige was die deze functie interessant vond bleek uit het feit dat er meer dan 130 mensen hadden gereageerd. Gelukkig kreeg ik van Luc en Daisy het bericht dat ik samen met 2 anderen geselecteerd was om een proefopdracht te maken. Wie deze opdracht het beste volbracht kreeg de baan. De proefopdracht is mij blijkbaar goed gelukt, want nu ruim twee jaar later, ben ik sinds vorige week de troste eigenaar van een vast contract bij Newmore!

Onderscheidend

Wat mij onderscheidend maakt is in mijn ogen dat ik niet klakkeloos doe wat er gevraagd wordt, maar ook verder na- en meedenk over hoe het eventueel beter zou kunnen. Denk hierbij aan functionaliteit, toepasbaarheid, kleurgebruik vanuit het doel van de klant gezien en ga zo maar door. Het komt namelijk weleens voor dat een klant iets in zijn hoofd heeft, maar waarvan ik al weet dat het er niet uit gaat zien. Het liefst zou ik dan zeggen ‘Dit gaan we absoluut niet doen’ maar tot nu toe heb ik altijd een passend alternatief voorgesteld. Ik ben dan ook enorm trots wanneer ik iets heb afgerond en je ziet dat alles in het geheel kloppend is én dat de klant blij is. Wat ik ook erg belangrijk vind, is om tijdens een opdracht veel te communiceren met de klant en mijn collega’s. Het is dan ook superfijn dat wij bij Newmore in een klein team werken. Hierdoor kan ik echt met iedereen persoonlijk overleggen en sparren als ik ergens op vastloop.

Kunstgeschiedenis

Mijn functie als Grafisch Ontwerper is bij Newmore erg breed. Ik krijg veel verschillende opdrachten zoals het inrichten van website, editen van video’s, eigenlijk alles wat met het ontwerpen of vormgeven van off- en online media-uitingen te maken heeft. Hierdoor ben ik super gemotiveerd om mijzelf te blijven ontwikkelen en zo elke keer weer een steeds beter eindresultaat te leveren. In mijn privéleven ben ik ook continu bezig met ontwerpen en design. Zo richt ik elk seizoen mijn huis opnieuw in en verf ik elk half jaar de muren zodat alles passend is bij het seizoen. Maar het is niet zo dat ik altijd al van plan was om Grafisch Ontwerper te worden. Stiekem ben ik erg gefascineerd door kunstgeschiedenis. Mocht er ooit iets gebeuren waardoor ik niets meer met Photoshop te maken wil hebben, dan zou ik het onderwijs in gaan om les te geven in Kunstgeschiedenis. Maar voorlopig staat dat niet op mijn planning.

Benieuwd naar de rest van het Newmore team of hoe het voelt om bij Newmore te werken? Lees het hier!