Moet jouw website uit de lucht?

De laatste tijd hebben wij een aantal keer een vraag gekregen die ons goed aan het denken heeft gezet. Wij waren zo nieuwsgierig naar het juiste antwoord, dat wij er ook gelijk een heel onderzoek aan hebben vast gemaakt. Een onderdeel van ons onderzoek was de poll op Facebook waar jij jouw mening kon geven op dé vraag. De conclusie die wij uit ons onderzoek hebben kunnen trekken was precies wat wij van tevoren al hadden verwacht, maar wij vinden het leuk om dit ook met jou te delen. Want wat vind jij: heb je nog een website nodig op het moment dat je een succesvol Social Media account hebt?

Interactie

Dat sommige bedrijven twijfelen over het nut van een website, kunnen wij in sommige gevallen enigszins begrijpen. Of wij het hiermee eens zijn is een ander verhaal. Een groot deel van de bedrijven plaatst namelijk meer updates op hun Social Media dan op hun website. Het gevolg hiervan is dat zij via Social Media veel meer interactie krijgen met hun doelgroep dan dat zij via de website krijgen. Hierdoor denken zij al snel dat hun website overbodig is en besluiten zij soms om het dan enkel bij Social Media te houden of om niet meer te investeren in de website. Dat dit een grote fout blijkt te zijn beseffen zij meestal pas te laat.

Vertrouwen

Wat belangrijk is om te beseffen voordat je besluit om de stekker uit jouw website te trekken, is dat tegenwoordig bijna alle zoekopdrachten online plaats vinden. Heeft jouw bedrijf geen website en iemand gaat opzoek naar de zoekterm ‘marketingbedrijf’, dan zal jouw Social Media kanaal niet snel naar boven komen. Deze zal pas naar boven komen wanneer er echt specifiek wordt gezocht met de naam van jouw bedrijf.  Daarbij is een website de perfecte manier om vertrouwen te winnen bij de bezoekers. Zo had ik zelf toen ik weer online aan het shoppen was, op twee websites hetzelfde product kon bestellen. Echter had de ene website een hele slechte en goedkope uitstraling, de andere website was super overzichtelijk en mooi. Het idee dat een bedrijf heeft geïnvesteerd in de website geeft mij al snel vertrouwen. Om deze reden heb ik ook bij deze website uiteindelijk de producten besteld.

Samenwerking

Het is eigenlijk de bedoeling dat jij zorgt dat jouw website en de Social Media met elkaar samenwerken. Want zowel jouw website als de Social Media accounts hebben elk hun eigen rol in de onlinemarketing van jouw bedrijf. Je moet zorgen dat zij elkaar versterken. Dit doe je bijvoorbeeld door op de Social Media interessante of leuke content vanaf de website te posten. Via de Social Media zorg je voor bereik maar vooral dat er meer bezoekers op jouw websites komen. Omgekeerd zorgt de website er weer voor dat jij een goede content hebt om te plaatsen op de Social Media. Social Media kan niet zonder een goede website en een website kan niet zonder goede Social Media. Wil jij met jouw bedrijf goed vindbaar zijn én een groot bereik hebben? Zorg dan dat beide perfect in orde zijn, want ze zijn onmisbaar!

 

Heb jij hulp nodig voor een goede website of het onderhouden van jouw Social Media? Neem dan gelijk contact met ons op!