De perfecte oplossing als jij marketing lastig vindt

Het bereiken van de doelgroep is soms lastiger dan het lijkt. Door de jaren heen is de aanpak van marketing erg veranderd. Nog steeds komen er bijna dagelijks nieuwe trends bij die ervoor zorgen dat er een nieuwe aanpak moet komen om de doelgroep zo optimaal mogelijk aan te spreken. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden waarop marketing kan worden toegepast bijna eindeloos en dat maakt de keuze om de juiste manier te pakken niet altijd even eenvoudig. Maar waar maak je nu de juiste keuze in met adverteren en het toepassen van marketing? In de blog van deze week vertel ik over wat voor elke marketeer prioriteit is en ga ik wat meer in op de online kant van marketing!

Het doel

Door de opkomst van Social Media zijn de marketingtechnieken die kunnen worden toegepast enorm veranderd. In het jaar 1894 werd marketing voor het eerst als een echt begrip gebruikt. Het hoofddoel van het begrip marketing in die tijd was het creëren van waarde en bekendheid bij een dienst of product. Ook nu is dit nog steeds het hoofddoel, alleen wordt het anders naar de doelgroep gebracht. Zo was het tot 1950 vooral het aanbieden van het product en het zenden van informatie zonder aan de doelgroep te denken. Maar door de jaren heen kwamen de marketeers er langzamerhand achter dat dit niet de juiste manier was en er vooral gekeken en geluisterd moest worden naar de wensen en vraag van de doelgroep.

Marketingmix

Tegenwoordig vindt het grootste deel van alle marketing, sinds de komst van internet, online plaats. Onder het begrip ‘online marketing’ vallen veel vertakkingen waarin wij bij Newmore gespecialiseerd zijn. Zo heeft bijvoorbeeld onze klant Equitrend bij ons een Social Media-abonnement afgesloten. Hiermee zorgen wij dat er op de Social Media van het bedrijf regelmatig content wordt geplaatst die de volgers geïnteresseerd maakt in de producten en hen zo naar de website leidt. Maar het inzetten van Social Media is natuurlijk niet onze enige specialisatie op het gebied van online marketing. Om online waarde en bekendheid te creëren zijn buiten je eigen Social Media en de website, het inzetten van relevante websites door middel van onder andere banners ook onmisbaar. Regelmatig onderzoek wij dan ook wat onder de des betreffende doelgroep de meest interessante websites zijn om een banner op te plaatsen.

Meer bereik

Door het ontwikkelen van content en die op de juiste manier online toe te passen kan een bedrijf een enorme boost krijgen. Zo kan er veel gemakkelijker een grote doelgroep worden bereikt door het inzetten van Social Media of een advertentie maar ook door het hebben van een correcte website. Om dit makkelijk te realiseren schakelen veel bedrijven de hulp in van professionals, zoals Newmore, om dit voor hen uit handen te nemen. Afhankelijk van de klant wordt er een speciaal afgestemde content aan de hand van de wensen en interesse van de doelgroep ontwikkeld die via advertenties, de website of Social Media de doelgroep hen zal aanspreken.

Wil jij een bredere doelgroep aanspreken en ben jij benieuwd wat er op gebied van online marketing verbetert zou kunnen worden? Neem dan hier contact met ons op of bekijk hier wat wij buiten online marketing nog meer uitvoeren.