Newmore on tour naar het EK 2019

Het CHIO is een evenement dat elk jaar groot gemarkeerd staat in de Newmore agenda. Ook dit jaar keken wij, als echte paardensport liefhebbers, al ver van tevoren uit naar het evenement. Anders dan de voorgaande jaren zou in plaats van het CHIO dit jaar het Europees Kampioenschap plaatsvinden op het prachtige CHIO-terrein in het Kralingse bos. Het EK was een mooie mix tussen het springen, de dressuur en de para-dressuur op het hoogste niveau en voor onze klant Horse&Country TV waren wij aanwezig om dit op Social Media te delen. Want buiten het ontwikkelen van websites zijn wij van nog veel markten thuis. 

EIGEN PROGRAMMA

Internationale TV-zender Horse&Country TV is al sinds het begin van Newmore, voorheen Equine MERC, een veelzijdige klant. Vooral onder de paardenliefhebbers is het een bekende zender en voor hen voeren wij verschillende opdrachten uit waaronder het bezoeken van hippische evenementen zoals afgelopen week tijdens het EK in Rotterdam. Zo was Daisy elke dag aanwezig om deelnemers die een rubriek hadden gewonnen te interviewen. Zij sprak met grote namen zoals Isabell Werth die drie keer tijdens de dressuur goud behaalde, maar ook met springruiter Martin Fuchs die een gouden medaille wist te veroveren. Want wat misschien niet alle volgers van Newmore weten is dat Daisy ook regelmatig voor Horse&Country voor de camera staat en zelfs haar eigen programma heeft gehad op de zender.

PERSCONFERENTIE

Terwijl Daisy bezig was met het voorbereiden en opnemen van de interviews was ik, Sophie, ook een dag aanwezig om de online volgers op de Facebook en Instagram van Horse&Country TV op de hoogte te houden van het EK. Als paardenliefhebber en echte Rotterdamse was ik al meerdere malen op het CHIO geweest, maar dit was de eerste keer dat ik aanwezig was als ‘Press Journalist’ zoals dat op mijn keycard stond. Doordat ik nu als pers op het evenement was, was de hele ervaring anders. Zo kon ik terwijl het 28 graden was, heerlijk vanaf een overdekte tribune alle sport in de gaten houden en mijn eerste persconferentie bijwonen. Een ander groot voordeel van de accreditatie was dat wij backstage konden komen en zo een stuk sneller van A naar B kwamen. Dat was op zich geen overbodige luxe want ten opzichte van de voorgaande jaren was het EK-terrein bijna twee keer zo groot, wat betekent dat je stappenteller overuren moest maken.

KLANTENBINDING

Maar buiten het schieten van de beelden, afleggen van interviews en het posten van updates gaan wij ook regelmatig voor Horse&Country TV naar hippische evenementen met de stand. Door met een stand op een evenement te staan hebben de kijkers van de zender ook eens de mogelijkheid om het bedrijf fysiek te zien in plaats van enkel online en dat is erg goed voor de klantenbinding. Op deze manier krijgen wij ook van de klant zelf hun feedback te horen en kunnen wij ook onze marketing hierop aanpassen. Wij zorgen ook dat de stand, buiten een aantrekkelijke uitstraling, is voorzien van opvallende banners en informatieve flyers die wij kunnen meegeven aan de bezoekers. Daarbij organiseren wij in de stand ook vaak leuke winacties voor de bezoekers van het evenement zodat zij, als ze dat nog niet hebben gedaan, makkelijker kennis kunnen maken met de paardenzender.

Bij Newmore zijn wij van meerdere markten thuis en kan je voor veel meer bij ons terecht dan bijvoorbeeld enkel websites ontwikkelen. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Neem contact op of bekijk onze website!