Onder vier ogen met Daisy

Het heeft even geduurd maar vandaag is het eindelijk weer tijd voor een nieuwe ‘Onder vier ogen met’. De laatste keer sprak ik met onze grafisch ontwerper Liz van de Vorstenbosch die de meest bizarre creaties weet te produceren. Deze week gaan wij de totaal andere kant op en spreek ik met mede-eigenaar en projectmanager van Newmore, Daisy van Nieuwkasteele. In deze ‘Onder vier ogen met’ vertelt zij niet alleen over haar visie van het bedrijf en wat in haar ogen Newmore onderscheidend maakt, maar ook wie haar grote inspiratie is op zowel zakelijk- als werkgebied.

Organiseren

Geboren en getogen in Rotterdam begon Daisy na het afronden van haar HAVO met de HBO opleiding Small Business en Retail Management met een specialisatie in het ondernemerschap. Een echt droomberoep of een specifiek idee wat ze wilde worden in de toekomst had Daisy nog niet. Zo vertelt Daisy: “Ik wilde altijd wel iets met paarden doen, maar ik zag ook wel dat ik niet de kost ging verdienen als echte profruiter’’. Wat Daisy echter wél al snel wist was dat het organiseren van evenementen wel iets was wat zij heel leuk vond en waar zij toen al goed in was. Gedreven door de energie en inspiratie die Daisy kreeg uit het organiseren van gezellige uitjes of leuke feestjes, zoals haar eigen verjaardag, kreeg zij steeds meer een idee welke richting zij op wilde gaan.

Internationale reizen

Toen de kans er voor Daisy kwam om te werken voor het KWPN (Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland) voor de promotie van het Nederlandse paard verschillende internationale handelsmissies mocht organiseren, greep zij deze dan ook met beide handen aan. Over deze periode vertelt Daisy: “Ik organiseerde de KWPN Select Sale en bezocht met de promotiestand veel beurzen in Europa. Daarnaast organiseerde ik samen met Irene Wolfs ook regelmatig handelsmissies naar o.a. China, Rusland en India. Zo kwam ik met veel bedrijven in aanraking en leerde ik veel mensen kennen. Onder de vlag van het KWPN kon ik alleen niet iedereen helpen zoals ik dat graag wilde. Hierdoor zat ik erover na te denken om iets voor mijzelf te gaan beginnen”. Het was dan ook tijdens deze handelsmissies dat zij Luc van Moorsel leerde kennen, die net zoals Daisy met het idee zat om een bedrijf voor zichzelf te beginnen. Vanuit daar is het bedrijf Equine MERC, nu Newmore, ontstaan.

Grote inspiratie

Nu bijna zes jaar later staan er al een hoop afgeronde projecten in het portfolio van Newmore. Daisy kijkt dan ook al erg uit naar de komende jaren waarin zij nog meer mooie projecten kan gaan uitvoeren in zowel de hippische als niet hippische sector. Aangezien Daisy altijd opzoek is naar kansen om zichzelf zowel zakelijk als privé te blijven ontwikkelen, was ik erg benieuwd of zij een inspiratiebron heeft die haar daarin triggert. Op deze vraag antwoordt Daisy: “Voor mij is mijn vader wel echt een groot voorbeeld. De manier hoe hij zelf alles op zakelijk- en sociaalgebied heeft opgebouwd vind ik echt heel erg knap. Hij gelooft echt in zichzelf en in wat hij doet. Hiermee laat hij zien dat je met een positieve instelling het meeste bereikt. Natuurlijk zijn er dingen die ik misschien anders zou aanpakken, maar dat is ook heel normaal denk ik.’’

Benieuwd naar de rest van het team, kom hier meer over ons te weten.