Dit is hoe jij gaat opvallen binnen je netwerk!

Voor het behalen van succes, op welk gebied dan ook, is het hebben van een goed netwerk vaak de belangrijkste factor. Via je netwerk krijg je de kans mensen op de hoogte te brengen van wat je doet óf dat je opzoek bent naar iets om te doen. Wat de reden ook is, een netwerk opbouwen is iets wat je overal kan doen en waar je niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. Maar hoe zorg je er nu precies voor dat je een goed netwerkt opbouwt en daarin opvalt? Om je op weg te helpen hebben wij een paar tips op een rij gezet die jou gaan helpen netwerken óók als je wat minder zelfverzekerd in je schoenen staat.

LinkedIn

Een netwerk opbouwen klinkt vrij volwassen en serieus. Toch begint dit al heel vroeg. Denk aan je vriendenkring op school of bij je de sportvereniging. Het is dan ook niet voor niets dat veel middelbare scholen al in de eindexamen jaren aanraden om een LinkedIn-profiel aan te maken. Mocht je het niet kennen; LinkedIn is een professioneel platform dat mensen de mogelijkheid geeft om op zakelijk gebied met elkaar te connecten. Op LinkedIn worden verschillende onderwerpen gedeeld zoals updates over een bedrijf, uitnodigingen voor borrels of vacatures. Om te zorgen dat jouw LinkedIn-profiel interessant en opvallend is, is het ook belangrijk dat je deze goed up-to-date houdt.

Originele visitekaartjes

Maar het inzetten van LinkedIn is natuurlijk niet de enige manier om te zorgen dat je opvalt binnen je netwerk. Wat wij bij Newmore persoonlijk vaak inzetten én voor onze klanten ontwikkelen, zijn visitekaartjes. Met een visitekaartje kun je goed aan iemand laten zien wat voor persoon je bent. Denk bijvoorbeeld aan gebruik maken van de huisstijl van je bedrijf, of een foto van jezelf. Hoe meer je zorgt dat je een opvallendvisitekaartje hebt, hoe groter de kans is dat jij bij iemand in gedachte blijft. Zo is het tegenwoordig al mogelijk om een chip in je visitekaartje te verwerken waardoor je visitekaartje interactief wordt. Bij een nieuwe LinkedIn connectie bestaat de kans dat iemand jouw profiel nooit meer tegenkomt. Maar elke keer dat die persoon jouw visitekaartje ziet wordt er toch onbewust aan je gedacht.

Evenementen

Op het moment dat je in bezit bent van een up-to-date LinkedIn profiel en een flitsend visitekaartje, is het tijd om daar ook daadwerkelijk gebruik van te maken. In principe is netwerken altijd en overal mogelijk. Maar ga eens naar, of organiseer, een netwerkborrel of een evenement. Bij Newmore zijn wij voor onze klanten ook regelmatig op verschillende evenementen te vinden of organiseren wij evenementen. Hier leren wij elke keer weer nieuwe gezichten kennen. Natuurlijk is niet elke connectie die je maakt even nuttig, maar uit elk gesprek leer je weer wat nieuws. Wees dan ook niet bang om een keer op iemand af te stappen, je weet nooit van tevoren waar jouw visitekaartje uiteindelijk terecht komt.

Wil jij ook opvallen met je visitekaartje? Wij helpen je graag! Maak dan hier je connectie met ons.