Newmore on tour naar Mexico

Bij sommige opdrachten kunnen wij op grafisch gebied nét een stapje verder gaan dan bij andere opdrachten. Zo schreven wij, van Newmore, begin april over Horse Service International. Moet een paard vervoerd worden naar een andere locatie binnen óf buiten Europa? Dan zorgt Horse Service International ervoor dat dit geregeld wordt. Van dit gave bedrijf kregen wij in april de opdracht om een spectaculaire advertentie te ontwikkelen. Maar misschien nóg spectaculairder dan de advertentie is dat ik, Sophie, afgelopen weekend een uniek kijkje achter de schermen bij Horse Service International kreeg. Ik mocht namelijk met een vriendin mee om 40 paarden te begeleiden naar Mexico.

Horse service international

Tegenwoordig is er steeds meer vraag naar kwaliteitsvolle sportpaarden. Nu is het transporteren van een paard binnen Nederland over het algemeen niet heel ingewikkeld. Het wordt een ander verhaal wanneer een paard naar de andere kant van de wereld verhuist. Maar dat is waar Horse Service International in actie komt. Al ruim 25 jaar regelt Horse Service International het transport voor paarden naar nationale, internationale én intercontinentale bestemmingen. Zij regelen het volledige transport. Zowel naar het vliegveld als de vlucht zelf. Zo ook de reis naar Mexico.

Vulkaan uitbarsting

De reis begon zowel voor ons, als voor de paarden bij het KLM dierenhotel op Schiphol. Hier verzamelen alle dieren die per vliegtuig gaan reizen of gereisd hebben. Of wij daadwerkelijk met de paarden mochten reizen was eerst nog even spannend. De dag ervoor moest een vlucht, ook met paarden naar Mexico, omkeren in verband met een uitgebarsten vulkaan. Maar uitgaande van het positieve begonnen we alvast met het klaarmaken van de paarden voor de vlucht. Er vlogen 35 Friese veulens en 5 sportpaarden mee. Waar de sportpaarden individueel in een stand stonden, gingen de veulens in kleine groepjes los in een container. Gelukkig kregen wij ondertussen te horen dat de vluchtroute veilig was en wij groen licht kregen om te vliegen.

Businessclass reizen

Eenmaal aangekomen bij het vliegtuig werden de stalcontainers met een speciale lift rustig het laadruim ingeschoven. Nadat alles veilig binnen stond konden wij kennis maken met de hoofdgroom van de paarden. Deze grooms krijgen bij KLM een interne veterinaire opleiding zodat zij verantwoord kunnen handelen in geval van nood. Met ruim 30 jaar ervaring in het begeleiden van paarden tijdens een vlucht, konden wij ons geen betere leermeester wensen. Gedurende het opstijgen en landen hielpen wij hem met het in de gaten houden van de paarden, die zich overigens gedroegen alsof er niets aan de hand was. Maar ook tijdens de vlucht zorgden wij er met z’n drieën voor dat alle 40 paarden voorzien waren van voldoende water, hooi en zich comfortabel voelden. Je zou kunnen zeggen dat ze businessclass vlogen. Na de ruim 11 uur durende vlucht en veilige landing namen wij afscheid van de crew en de lieve paarden. Nog onder de indruk van hoe goed de paarden voor én tijdens een vlucht behandeld worden.

Meer informatie nodig over het transporteren van een paard naar het buitenland of benieuwd naar de advertentie die wij voor HSI hebben gemaakt? Bekijk hier de website en hier advertentie!