1 van de beste SEO-technieken uitgelicht, leg jij de link?

Om te zorgen dat een website voldoet aan de juiste SEO-normen kun je gebruik maken van verschillende technieken. De misschien wel belangrijkste én gelijk de meest arbeidsintensiefste SEO-techniek, is gebruik maken van linkbuilding. Kort samengevat is linkbuilding dat andere websites naar jouw website linken zonder dat jij terug linkt. Hoe meer linkjes er naar jouw website verwijzen, hoe belangrijker Google jouw website vindt. Het enige punt is dat het krijgen van linkjes naar jouw website niet zo eenvoudig is als dat het klinkt. Maar wij gaan uiteraard vertellen hoe je dit wél gaat lukken.

Passende content

De meest succesvolle manier voor het opbouwen van linkbuilding is het creëren van aansprekende content. Het kost relatief meer tijd, maar het hebben van interessante content is erg waardevol. Denk hierbij aan het plaatsen van informatieve blogs, ondersteunende afbeeldingen of instructievideo’s. Het is echter wél belangrijk dat wát je post ook daadwerkelijk past bij de content van jouw website. Wanneer jij een website hebt over marketing, is het niet gewenst dat je blogs gaat plaatsen over het monteren van een fietsketting. De bezoeker van jouw website is namelijk met een reden op de site. Hoe interessanter en doelgerichter de content is, hoe groter de kans is dat de lezer de link zal delen.

Ranking

Door wie je website wordt gedeeld is ook erg belangrijk voor Google. Elke website krijgt namelijk van Google een score tussen 0-10 via PageRank. PageRank is door Larry Page, co-founder van Google, in het leven geroepen om de kwaliteit van pagina’s te waarborgen. Zelf wil jij ook een zo hoog mogelijke ranking krijgen. Ontvangt jouw website een link van een website met een lage ranking, dan zal Google dit minder interessant vinden dan wanneer jij een backlink krijgt van een website met een hoge ranking. Buiten de ranking van de website waar jij een backlink van krijgt, is ook de relevantie van de informatie op die website ten opzichte van jouw website belangrijk. Als jij als marketingwebsite een backlink krijgt van een andere marketingwebsite vindt Google dat veel interessanter dan wanneer jij heel veel backlinks krijgt van de plaatselijke zwemvereniging. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit.

Sharing is caring

Maar uiteraard is sterke content niet de enige manier om backlinks en een hogere PageRank te krijgen. Om een begin te maken aan je backlink-netwerk kun je je aanmelden bij speciale websites die aanbieden een link naar jouw website te plaatsen. De ranking van deze pagina’s begint, in verband met de vaak lage relevantie, steeds slechter door Google te worden gerankt. Wat wél een steeds hogere score op gaat leveren, zijn de backlinks vanaf Social Media. Zorg dus dat wanneer jij iets interessant te melden hebt, dit wordt gedeeld op Social Media. Let wel op dat je vooral je backlinks incasseert, het is namelijk beter voor je ranking als er zo veel mogelijk linkjes naar jouw website gaan en zo min mogelijk naar andere.

Wil jij ook een website die voldoet aan de SEO-norm? Bij Newmore leveren wij onze websites inclusief geschreven teksten. Neem voor meer informatie hier contact op!