Online Hengstenboer verkocht naar Duitsland 

Het online veilingplatform Online Hengstenboer is verkocht. Ontstaan vanuit het succesvolle idee om dekken met exclusieve hengsten voor merriehouders zo eenvoudig mogelijk te maken is Online Hengstenboer door drie jonge ondernemers opgezet. Toen een hippische Duitse investeringsmaatschappij te horen kreeg dat Online Hengstenboer in de verkoop stond grepen zij dan ook gelijk de kans om dit concept te kopen en verder uit te breiden.

Uniek concept

Via Online Hengstenboer kunnen merriehouders tegen hele scherpe prijzen bieden op diepvriessperma van de meest exclusieve dressuur- en springhengsten. Daarbij kan de merriehouder de verschillende hengsten met elkaar vergelijken om zo, op een overzichtelijke manier, de meest passende hengst voor zijn of haar merrie(s) te vinden. Door samen te werken met een aantal grote hengstenhouders kan Online Hengstenboer een unieke collectie aanbieden van zeer gewild diepvriessperma. De oprichters van dit concept Daisy van Nieuwkasteele, Luc van Moorsel en Daniel Mosterdijk (DDL Challenge) wisten dan ook vanaf het begin dat zij een uniek concept in handen hadden.

Verkoop

Maar niet alleen de drie jonge ondernemers waren ervan op de hoogte dat Online Hengstenboer een uniek concept is. Ook Duitse investeringsmaatschappij Global Horse Investments zag in dat het veilingplatform voor zowel de fokkerij als voor de sport een waardevolle toevoeging is. Toen de kans er voor hen kwam twijfelde zij dan ook niet om Online Hengstenboer te kopen. Global Horse Investments richt zich voornamelijk op de aan- en verkoop van hoge kwaliteit dressuurpaarden. De toevoeging van Online Hengstenboer aan het bedrijf biedt hen de mogelijkheid om in een andere tak van de sport een breder netwerk en kennisvlak te ontwikkelen.

Visie

De sinds 1 januari 2020 nieuwe eigenaren van Online Hengstenboer, N. Kramer en J. Gieling, waren ook zeer geïnteresseerd in de veilingmethode achter de website en zijn dan van plan zich hier volledig op te blijven richten. “De hengsten die nu op de website staan laten wij zeker in de collectie. Hengsten van nieuwe partijen zijn ten allen tijden bij ons welkom en kunnen door contact met ons op te nemen worden aangemeld. Loop der tijd willen wij ons buiten de verkoop van het diepvriessperma ook meer gaan richten op andere categorieën.”, aldus Global Horse Investments over hun visie met Online Hengstenboer.