Interactieve online trainingen toekomst van hippische sector?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, ook de hippische sector heeft het zwaar. De coronamaatregelen hebben ervoor gezorgd dat veel grote bedrijven tijdelijk voor een groot deel van hun klanten de deuren moesten sluiten. Maar de maatregelen treffen niet alleen de grote hippische ondernemers zoals maneges. Ook bij de kleinere ondernemers die zich voornamelijk op het geven van privé trainingen richten vragen deze tijden om creatieve oplossingen. 

Kennis is key

Op het moment dat jij een training geeft draag je kennis over. Het grote voordeel van kennis is dat het op bijna alle mogelijke manieren over te dragen is. Of dit nu van mond tot mond, geschreven of vanaf een scherm is, alles is mogelijk. Maar juist die mogelijkheid om het via een beeldscherm over te brengen is nu heel erg interessant voor de (hippische)ondernemers. Ben jij een instructeur of instructrice? Ga online! Verdeel jouw klanten in doelgroepen aan de hand van verschillende niveaus en ga voor elk niveau een masterclass opnemen. Behandel tijdens je video’s onderwerpen die je ook regelmatig tijdens de fysieke lessen behandelt. Op deze manier help je niet alleen jouw klanten, maar heb je ook weer eens beeldmateriaal van jezelf om later voor andere doeleinden te gebruiken.

Online abonnementen

Na het opnemen van deze online masterclasses staat je een belangrijke keuze te wachten. Zet je de video’s openbaar voor iedereen die zich graag wilt ontwikkelen óf maak je er een online businessmodel van waarbij klanten pas toegang krijgen tot de video’s bij het afsluiten van een onlineabonnement? Daarbij is het leuke aan abonnementen aanbieden dat je verschillende pakketten kunt maken waar jouw klanten zelf kunnen beslissen van het beste bij hen past. Denk hierbij aan korte of lange masterclasses of verschillende hoeveelheden.

Livestream les

Maar je kunt het online natuurlijk nóg actiever maken. Via verschillende apps zoals FaceTime of Skype is het mogelijk om een live videoverbinding te maken. Speel je hier slim op in dan is het mogelijk om alsnog online jouw trainingen te blijven geven. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn een extra persoon bij jouw klant die filmt, een werkende internetverbinding en een opgeladen mobiel want je wilt niet halverwege wegvallen. Op deze manier kun jij jouw klant helpen en kunnen zij gelijk reageren en delen wat zij op hun paard voelen. Zo is het bijna alsof je echt bij hen in de trainingsbaan staat les te geven.

Ben je van plan om onlinetrainingen aan te bieden, zorg dan dat je de juiste content en promotie voorbereidt. Juist via onlineplatformen krijg je de kans om nog meer mensen te bereiken dan met je fysieke lessen. Speel je hier slim op in, dan behaal een fantastisch resultaat. Wij helpen je hier graag mee! Neem vrijblijvend contact met ons op.