De echte reden waarom stiekem niemand voor een template website kiest

4 juni 2020

Wanneer je de beslissing hebt genomen om een nieuwe website te laten bouwen wil je natuurlijk dat deze website je meer klanten op gaat leveren, bij je huisstijl én uiteraard jouw budget past. Wanneer je met deze eisen gaat googlen kom je al snel aantrekkelijke aanbiedingen tegen van spotgoedkope template websites. Het klinkt inderdaad heel aantrekkelijk maar wij moeten je waarschuwen, deze template websites gaan jou vooral veel frustratie opleveren. Als je wilt weten waarom, lees dan vooral verder.

 
Je bent niet uniek

Een belangrijke factor die ervoor zorgt dat klanten met jou in zee gaan is dat jij onderscheidend bent ten opzichte van andere bedrijven. Jij moet top of mind blijven op het moment dat iemand jouw website bezoekt. Met een maatwerk website is dit relatief eenvoudig te realiseren. Maar heb jij een template website dan worden jou mogelijkheden qua design alleen al enorm beperkt. Sterker nog de kans dat jij de kleuren en lay-out van jouw huisstijl kunt gebruiken zijn soms niets eens mogelijk. Een serieuze beperking als jij uniek en onderscheidend wilt zijn.

Slechter online vindbaar

Samen met het uiterlijk van je nieuwe website wil je natuurlijk ook je vindbaarheid verbeteren. SEO is enorm belangrijk als jij meer bezoekers en uiteindelijk conversie op je website wilt. Door middel van je website te optimaliseren op zowel tekstueel als op technisch gebied maak je het voor Google makkelijker om jouw nieuwe website te vinden. Behalve als je een template website hebt. Bij de meeste template websites is de technische kant van de SEO een stuk lastiger. Hierdoor zal je nooit dezelfde resultaten zal behalen zoals met een maatwerk website. Enorm zonde natuurlijk wanneer je als bedrijf wilt groeien.

Te langzaam

Als je website langzaam is kamp je al snel met drie grote problemen:

  1. Verliest bezoekers
  2. Je usability scoren van Google gaat omlaag
  3. De vindbaarheid wordt slechter

Ga maar eens na bij jezelf. Als je een trage website bezoekt ben je ook weer snel weg toch? Het gevolg hiervan is, buiten dat je website niet technisch in orde is, dat Google ziet dat bezoekers kort op jouw website blijven en de website als niet interessant noteert. De reden dat template website vaak langzaam zijn komt doordat zij volgestopt worden met hele zware features en plugins die je eigenlijk nooit gaat gebruiken. Heb je een website op maat dan kies je zelf wat nodig is en wat niet om jouw bezoekers zo snel mogelijk te helpen.

Gratis verrassing, speciaal voor jou!

Ben jij ook toe aan een hogere omzet en meer klanten? Kies dan voor een website op maat. Wij krijgen dagelijks telefoontjes van ondernemers die spijt hebben van hun goedkope template website. Speciaal om jou hiervoor te behoeden hebben wij nu een speciaal cadeautje dat voor jou kan zijn. Tot 8 juni 2020 is het mogelijk om je aan te melden voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Let wel op dat wij maar een beperkt aantal van deze cadeautjes weggeven.

Er zijn er nu nog: 3 beschikbaar.