Een goede website voldoet aan deze 9 punten

Een goede website, wie wil dat nu niet. Maar wat is nu precies een ‘goede website’? Want wat jij goed vindt kan iemand anders misschien volledig afraden. Toch zijn er bepaalde richtlijnen waar een website aan moet voldoen om de titel ‘goede website’ te mogen dragen. Ben je stiekem nu benieuwd of jouw website ook onder de ‘goede websites’ valt? Wij hebben speciaal voor jou een checklist met negen punten waaraan wij vinden dat een website moet voldoen. 

Zo vinden wij een website goed als deze ontwikkeld is met een:

1. Responsive design

Steeds vaker worden zoekopdrachten uitgevoerd via een mobiel of tablet. Op het moment dat iemand dan bij jou op de website terecht komt is het belangrijk dat de website ook op deze devices goed leesbaar en bruikbaar is. Niet alleen je website bezoeker, maar ook Google wordt hier heel blij van.

2. Makkelijk in gebruik

Als je wilt dat een bezoeker actie onderneemt op je website dan moet je zorgen dat zij dit in zo min mogelijk stappen kunnen doen. Des te korter de weg naar de gewenste actie des te minder tijd zij hebben om zich eventueel te bedenken. Zorg hiervoor dan ook dat de bezoeker niet zelf opzoek moet gaan naar bepaalde informatie. Maak het zo eenvoudig mogelijk.

3. Aantrekkelijke uitstraling

Dat je website er aantrekkelijk uit moet zien klinkt misschien logisch. Toch is het hier belangrijk dat je niet kiest wat jij mooi vindt, maar wat jouw doelgroep mooi vindt. Zij moeten aangetrokken worden tot je website. Denk hierbij aan het gebruik van bepaalde kleuren en professioneel beeldmateriaal.

4. SEO

Wil jij dat je website goed vindbaar is voor je potentiële klanten? Optimaliseer je website dan zeker met SEO. Door gebruik te maken van bepaalde zoekwoorden en technische aanpassingen zorg je ervoor dat Google jouw website steeds meer gaat waarderen en daardoor steeds hoger zal plaatsen tussen de zoekresultaten.

5. Correct gebruik van afbeeldingen

Voldoen je afbeeldingen aan de SEO-voorwaarden? Dan ben je al goed bezig. Maar zorg daarbij dat je de afbeeldingen allemaal voorziet van hetzelfde formaat. Hiermee krijg je niet alleen een verzorgde uitstraling maar zorg je er ook voor dat de bestanden niet te zwaar zijn wat weer bijdraagt aan de snelheid van je website.

6. Snel laadvermogen

Wil jij dat je websitebezoeker niet snel weer van je website af is? Dan is onder andere het laadvermogen van belang. Ga maar eens na bij jezelf, blijf jij lang op een website waarbij het heel lang duurt tot de homepage is geladen?

7. Diploma voor blinddoektest

De blinddoektest is de perfecte manier om te checken of je website duidelijk is voor bezoekers die voor het eerst op jouw website komen. Door het uitvoeren van drie korte testjes weet je al gelijk of je website geslaagd is.

8. Gevuld met relevante content

Content is key. Je bezoeker komt met een doel op jouw website. Op het moment dat jij heel veel informatie op de website zet die niet relevant is voor jouw business bestaat de kans dat er verwarring ontstaat bij de websitebezoeker en je site weer verlaat. Daarbij zal Google je website hoger plaatsen op het moment dat jij nuttige content plaats.

9. Backlinking naar andere pagina’s

Bespreek jij op een pagina een bepaald onderwerp dat ook op een andere pagina van jouw website ter sprake komt? Zorg dan dat deze pagina’s naar elkaar linken. Op deze manier houd je niet alleen je bezoeker langer op de website, ook geeft het aan bij Google dat dit interessante pagina’s zijn.

Aan hoeveel van deze punten voldoet jouw website? Wij hopen natuurlijk aan allemaal. Zo niet dan helpen wij je graag om te zorgen dat ook jouw website de titel “goede website” kan dragen! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.